Novosti

 

 

 

ažuriranje statusa GRE DFB gasifikacionog postrojenja, Nongbua, Tajland

ažuriranje statusa GRE DFB gasifikacionog postrojenja, Nongbua, Tajland
 
anklicken zum vergrößern

 

 

Glavne komponente GRE DFB gasifikatora su instalirane u čeličnu konstrukciju.

status: april 2016

Ažuriranje statusa GRE DFB gasifikacionog postrojenja u Nongbui, Tajland

U ovom videu dajemo vam na uvid proizvodnju glavnih komponenti kod našeg proizvođača u gradu Puna u Indiji, kao i prikaz aktuelnih fotografija sa lokacije u Nongbui na Tajlandu, gde se trenutno gradi prvo azijsko GRE DFB gasifikaciono postrojenje.

Video:greg.tv/en/161

Kick-off sastanak za „Polygeneration III“ R&D projekat

Grupna slika „Polygeneration III“ projekt tim
Grupna slika „Polygeneration III“ projekt tim
anklicken zum vergrößern

Prošle nedelje na bečkom tehničkom univerzitetu (VUT) je održan Kick-off sastanak. Ovaj projekat će istražiti najekonomičnije i najefikasnije načine za istovremenu ekstrakciju vodonika i metana iz gasa proizvedenog u DFB gasifikatorima. Niz postupaka koji najviše bude obećavao će biti testiran u laboratoriji Gussing, sa gasom proizvedenim u Gussing DFB gasifikatoru. Partneri u projektu su VUT, bioenergy2020+ (kompetentni centar za istraživanje biomase), sa ključnim istraživačem prof. Hermann Hofbauerom, Gussing Renewable Energy i Air Liquide R&D Germany. Projekat će trajati do marta 2019. godine.

Slike sa leva na desno: Dr. Gökhan Aras (Air Liquide Forschung und Entwicklung GmbH), Michael Kraussler (bioenergy2020+ GmbH), Dr. Friedrich Kirnbauer (bioenergy2020+ GmbH), Leopold Nenning (Güssing Renewable Energy International GmbH), Dr. Matthias Müller-Hagedorn (Air Liquide Forschung und Entwicklung GmbH), Dr. Florian Pontzen (Air Liquide Forschung und Entwicklung GmbH), Andreas Ochs (Managing Director, Air Liquide Forschung und Entwicklung GmbH), Prof. Dr. Hermann Hofbauer (Vienna University of Technology & key researcher bioenergy2020+ GmbH), Dr. Martin Miltner (Vienna University of Technology) 

Najnovije informacije o GRE DFB gasifikacionom postrojenju u Nongbui, Tajland

Glavne komponente GRE DFB gasifikacionog postrojenja u Nongbui, Tajland
Glavne komponente GRE DFB gasifikacionog postrojenja u Nongbui, Tajland
anklicken zum vergrößern

Dok je prva faza izgradnje GRE DFB gasifikacionog postrojenja u Nongbui, na Tajlandu, kao što su temelji i čelična konstrunkcija završena, razni specifično prilagođeni delovi glavnih komponenti su isporučeni na lice mesta i trenutno prolaze kroz inspekciju. U sledećim nedeljama će biti instalirani vatrostalni u glavne komponente, pre nego što ove budu sastavljene i povezane, sa totalnom težinom od 60 tona.

Istovremeno, budući operatori postrojenja u Nongbui trenutno pohađaju program GRE akademije u Austriji, kako bi dobili GRE DFB sertifikat za operatore. Obuka obuhvata teoretske kurseve na bečkom tehničkom univerzitetu, pod vođstvom profesora Hermann Hofbauera, i praktične časove u postrojenju u Gussingu, koje predvodi gosp. Markus Koch. Na osnovu skoro 15-godišnjeg radnog iskustva sa GRE DFB gasifikacionim postrojenjem u Gussingu, mi smo u jedinstvenoj poziciji da ponudimo mogućnost budućim operaterima GRE DFB gasifikacionih postrojenja širom sveta da nauče kako da rukuju našim postrojenjem i da rad postrojenja funkcioniše.

Prezentacija projekta na „Renewable Energy World Asia 2015“

Dr. Janjira Hongrapipat na „Renewable Energy World Asia 2015“
 
anklicken zum vergrößern
Gussing Renewable Energy (Tajland) je bio pozvan da predstavi projekat GRE postrojenja u Nonghua-ju za gasifikaciju sa dual fludizovanim ležajem na Tajlandu, na konferenciji i sajmu „Svet obnovljive energije - Azija 2015“. Sajam je održan od 1. do 3. septembra 2015. godine u Bangkoku na Tajlandu i smatra se najvećim okupljanjem na temu industrije obnovljivih izvora energije u Aziji.

Tokom prezentacije, Dr. Janjira Hongrapipat, tehnički menadžer za Gussing Renewable Energy (Tajland) Co. Ltd., dala je generalni pregled projekta i istakla tehničke karakteristike prvog GRE DFB postrojenja u Aziji. Kopija prezentacije može se preuzeti ovde.

GRE DFB gasno postrojenje u Nongbua-u, Tajland počinje izgradnju

Nongbua svečanost postavljanja kamena temeljca

Počasna svečanost povodom postavljanja kamena temeljca

4. maja 2015. godine, tim Gussing Renewable Energy-ja sa Tajlanda, zajedno sa predstavnicima GRE-ovih ključnih partnera na Tajlandu, Siam Cement Group, Metro Machinery Co.Ltd., Bangkok Industrial Gas Co.Ltd., Cofely (Tajland) Co.Ltd. i Nongbua Green Power Co.Ltd. su imali čast da postave kamen temeljac prvog GRE-dual fluidizovanog ležaja gasifikacionog postrojenja na Tajlandu. Postrojenje će biti locirano severno od glavnog grada Bangkoka, u provinciji Nakhon Sawan.

U svojim govorima su i gosp. Michael Messner, generalni direktor Gussing Renewable Energy sa Tajlanda i gosp. Visut Chongcharoenkit, direktor energetike pri SCG, izrazili svoje uverenje u projekat, koji će demonstrirati GRE-ovu tehnologiju i generisati 1 MWel izlaznog učinka, koji će se uvoditi u nacionalnu energetsku mrežu iz obnovljivih izvora energije, kao što su različiti oblici biomase i isto tako RDF (Refused Derived Fuel) i MSW (segregated Municipal Solid Waste). GRE i SCG žele zajednički da razviju tajlandsko i susedna tržšta za GRE-DFB procese gasifikacije.

Osim SCG-a, ovaj prestižni projekat je takođe privukao dodatne nacionalne tržišne lidere, kao što su Metro Machinery (MMC) i Bangkok Industrial Gas (BIG). MMC je jedini distributer za Caterpillar gasne motore i ostalu opremu na Tajlandu i biće naravno snabdevač gasnih motora potrebnih da se visoko kvalitetni gas pretvori u električnu energiju. BIG će raditi sa GRE-om na R&D sporednom projektu kako izdvojiti dragoceni vodonik iz toka Syngas-a, kao i na traženju drugih potencijala za proizvodnju gasa i separaciju. Još jedan partner je i Cofely, ćerka kompanija firme Gas de France-Suez, koja je specijalizovana za upravljanje i održavanje elektrana i drugih industrijskih i komercijalnih postrojenja.

Predviđeno je da GRE-DFB postrojenje na Tajlandu počne sa radom početkom 2016. godine i da od tad pouzdano vrši svoju dužnost kao energana zajednice, donoseći regionu izobilje i obezbeđujući kvalitetna radna mesta.

Preuzmi saopštenje za štampu here

Registrovan patent za inovativni proizvod za hlađenje gasa

DFB postrojenje Gussing
GREG je nedavno podneo zahtev za zaštitu inovativnog načina hlađenja vrućeg gasa koji se proizvodi GRE DFB parnom gasifikacijom pre neophodnih koraka čišćenja. Ovaj novi proces je razvijen od strane GRE-a i biće korišćen u svim GRE DFB sistemima. GRE-ova inovacija smanjuje operativno koštanje i povećava broj radnih sati smanjivanjem stvaranja katrana na razmenjivačima toplote.

DFB reaktor u Gussing-u postavlja nov rekord radnih sati

U martu 2015. godine, naše referentno DFB postrojenje u Gussing-u je postavilo novi rekord operativnih sati: 728 radnih sati gasnog motora, što za 98% nadmašuje predhodni rekord. Želimo da iskoristimo ovu priliku i čestitamo glavnom čoveku projekta, gospodinu Markusu Koch-u i njegovom timu na ovom ostvarenju.

Gussing Renewable Energy i Energy & Chemical Engineering potpisali sporazum o saradnji

Gussing Renewable Energy i Energy & Chemical Engineering (ECE) su potpisali sporazum o saradnji. ECE je osnovan od strane pionira u gasifikaciji biomase, profesora Hermann Hofbauer-a, kako bi se za poslovne klijente obezbedila gasifikaciono inženjerska ekspertiza. „GRE se oslanja na savete i stručnost profesora Hofbauera od 2009. godine. Ovaj zvanični sporazum je važan korak u učvršćavanju naše korporacije“, rekao je Peter Panholzer, direktor Gussing Renewale Energy-ja.

GRE i ECE će sarađivati na inženjeringu i podršci GRE-ovih projekta širom sveta, treningu DFB operatora (GRE DFB Academy Program), kao i na daljem razvoju multi-fuel DFB gasifikacije za operativno okruženje.

 

Gussing Renewable Energy i Bangkok Industrial Gas potpisali sporazum o istraživačko razvojnoj saradnji

3. marta 2015. godine, generalni direktor BIG A, gospodin Pivabut Charuphen i generalna direktorka GRE-a, gospođa Benjamaporn Krajadkaew, u prisustvu predsednika GRE-a, gospodina Michael Dichand-a, potpisali su sporazum o saradnji, koja pruža solidnu okosnicu za poboljšanje kvaliteta GRE-ovog syngas-a i uvećava ga u odnosu na proizvodnju električne energije, dok u isto vreme proizvodi (generiše) čist vodonik za tajlandsko i azijsko tržište.

Ceremoniji je prisustvovao GRE-ov projektni partner, Siam Cement Group-e, koji je imao čast da predstavi obe strane jedne drugoj.

U okviru ovog programa, BIG A i GRE će sarađivati na demonstraciji 1MW-og postrojenja u Nongbua-u, Nakhon Sawan-u na Tajlandu, od 2015. do 2018. godine.

Osim toga, određeno je da BIG A postane ekskluzivni snabdevač azota i drugih specijalnih gasova za GRE i njegova DFB gasifikaciona postrojenja na Tajlandu i u Aziji.

blic vesti - vožnja VW XL1 na CareFuel gorivo

blic vesti - vožnja VW XL1 na CareFuel gorivo
 
anklicken zum vergrößern

Napredna tehnologija u preradi goriva putem reciklaže ugljenika i napredna tehnologija automobilskog dizajna su rešenje svetskog emisionog problema za jako kratko vreme!

Obe tehnologije su na industrijskom nivou dostupne već danas, a od sutra će biti čist standard. GRE i CareFuel čine da čista goriva budu na raspolagnaju ISO - standardizovanom tržištu i prosečnom ali opreznom kupcu.

Da bi dokazali svoju tvrdnju i isključili bilo kakvu sumnju, iz Drezdena u Nemačkoj smo preuzeli najnapredniji dostupan auto, Volkswagen XL 1 i dovezli ga čak do Gussing-a u Austriji.

Pošto smo razradili Gussing proces i projektovali GRE tehnologiju, zamenili smo korišćenje fosilnih resursa i izbegli nepoželjno takmičenje sa svetskom proizvodnjom hrane. 

Mi, iz Gussing Renewable Energy smo našim patentiranim Gussing procesom, iz obnovljivih izvora putem reciklaže ugljenika, napravili novo, poželjno i čisto gorivo, CareFuels. Umesto sagorevanja raznih vrsta otpada i stvaranja velikih količina štetnih emisija, pretvaramo sirovinu u čist gas bogat vodonikom, - potpunu zamenu za naftu i ugalj! (Pogledaj ovde video gasifikacija naspram spaljivanja)

Bez ikakve sumnje, možemo dokazati da auto troši manje od 1 galona goriva na 100 milja. Ukazujemo poštovanje i dugujemo zahvalnost gosp. Ferdinand Piech-u i gosp. Martin Winterkorn-u, predsedniku i direktoru Voklswagena, za proizodnju automobila kao što je napredni XL 1 i za dostupnost takvog automobila i njegove tehnologije široj javnosti.

Koncept i realizacija: greg.tv / Christoph Czernin
© Gussing Renewable Energy 2015

Link za video: http://greg.tv/en/127

Potpisan ugovor o lincenci sa Edison Power Co. Ltd. iz Japana

Gosp. Peter Panholzer, direktor GRE GmbH i Gosp. Toshimasa Yamada, direktor Edison Power Co. Ltd.
Gosp. Peter Panholzer, direktor GRE GmbH i Gosp. Toshimasa Yamada, direktor Edison Power Co. Ltd.
anklicken zum vergrößern

Gussing Renewable Energy GmbH i Edison Power Co. Ltd potpisali su ugovor o licenci na eksluzivna prava za GRE FICFB gasifikacionu tehnologiju u Japanu

GussingRenewable Energy GmbH s ponosom objavljuje potpisivanje ugovora o licenci sa Edison Power Co. Ltd. za ekskluzivna prava da proizvodi, gradi i upravlja GRE FICFB gasifikacionom tehnologijom u Japanu. GRE FICFB gasifikaciona tehnologija, razvijena na bečkom tehnološkom univerzitetu, pod vođstvom prof. Hrmann Hofbauer-a, je prvo FICFB (Fast Internallz Circulating Fluidesed Bed) postrojenje na svetu koje funkcioniše. Prvo postrojenje sa ovom tehnologijom je pušteno u rad 2002. godine u Gussingu, Austrija, i od tada je postiglo 80,000 radnih sati.

Partnerstvo sa Edison Power Co. Ltd. predviđa izgradnju prvog demonstracionog postrojenja u 2014-2015. godini. Ovo prvo postrojenje će služiti kao prenosilac znjanja i pokazivač mogućnosti ove tehnologije potencijalnim javnim ili privatnim klijentima u Japanu. Prvo komercijalno postrojenje sa učinkom od 1MW je planirano u okrugu Ibaragi, 2015. godine.

Politika premijera Abe-ja da aktivira seoske opštine, predstavlja veliki potencijal za rešenja obnovljivih izvora energije. GRE FICFB gasifikaciona tehnologija je tehnologija spremna za iskorišćavanje ugljeničnih otpada za decentralizovanu i CO2 neutralnu proizvodnju energije.

Gosp. Peter Panholzer, direktor Gussing Renewable Energy GmbH:“Mi smo srećni i sigurni da zakoračimo u partnerstvo sa Edison Power u Japanu, da našu Carbon Recycling© tehnologiju i razvijenost naše zajednice, obezbedimo i japanskim zajednicama.

Link za video:http://greg.tv/en/123

Hofbauer reaktor u Gussingu postavlja nov rekord operativno radnih sati

postrojenju u Gussingu
postrojenju u Gussingu
anklicken zum vergrößern

Zahvaljujući dugo poznatom operativnom timu, na čelu sa gosp. Markus Kochom i novim rukovodstvom u Gussing Renewable Energy GmbH, postignut je nov rekord u našem referentnom postrojenju u Gussingu: 716 operativno radnih sati na gasnom motoru u januaru 2014. 96% uvećanja vremena predstavlja novi najveći rekord svih vremena!

Želimo da čestitamo Markusu i njegovom timu na ovom dostignuću. Nastavite sa dobrim radom! 

Gussing Renewable Energy Tajland i Cementhai Energy Conservation potpisali sporazum o saradnji

GRE-SCG svečanost potpisivanja
GRE-SCG svečanost potpisivanja
anklicken zum vergrößern

12. decembra 2013. godine, u 17h, direktori „Cementhai Energy Conservation Co. Ltd“ firme koja je 100% ćerka firme „Siam Cement Group (SCG)“ jednog od najvećih tajlandskih industrijskih konglomerata i Gussing Renewable Energy (Tajland), potpisali su sporazum o saradnji za zajednički razvoj i izgradnju demonstracionog biogasnog postrojenja od 1MWel.

Postrojenje će biti izgradjeno tokom 2014. godine, a pušteno u rad početkom 2015.

Ovaj zajednički trud odražava priznanje Gussinga kao profesionalnog tehnološkog snabdevača i lidera na tržištu fluidizovanih ležaja u sistemu gasifikacije. 

Dusit Sutthakit - Manager Gasification Technology and Application
Chanwut Limpichai - Energy Management and Service Manager Energy Divison
Visut Chongcharoenkit - Managing Director SCI ECO Service Co.Ltd.
Chana Poomee - Director Energy
Michael Dichand - Chairman of GRE
Michael Messner - Managing Director Gussing Renewable Energy (Thailand) Co. Ltd.  

GP Energy dobija ISO sertifikate

ISO 9001:2008
 
anklicken zum vergrößern
Gussing Renewable Energy sa ponosom predstavlja najnoviji uspeh našeg partnera GP Energy, India: GP Energy dobija ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004 sertifikate, kroz kontinuirano zalaganje da obezbedi visoko kvalitetne proizvode i usluge.

Joy Mukherjee, direktor GP Energy, povodom ove prekretnice: “Sa zadovoljstvom mogu da vas informišem, da je uz vaše blagoslove i podršku GP Energy od danas ISO 9001:2008 kao i ISO 14001:2004 sertifikovana kompanija. Mi se obavezujemo da naše cenjene klijente uslužujemo isključivo kvalitetnim proizvodima i uslugama.”

Prvo refinansiranje čini GRE projekte solventnim

potpisivanje refinansiranja CIMB-a_grupna slika
potpisivanje refinansiranja CIMB-a_grupna slika
anklicken zum vergrößern

CIMB, globalni partner u ASEAN bankovnom poslovanju je odobrio refinansiranje tajlandskog najvećeg gasifikacionog projekta za zelenu energiju proizvedenu iz poljoprivrednog otpada i drvne biomase.

Projekat je promovisan kroz saradnju tajlandskog preduzetnika APT Energy Co. Ltd., kompanije čiji je vlasnik porodica Techawachara i austrijsko baziranje GRE grupe iz Gussinga, poznate po svojim CO2 neutralnim energetskim rešenjim.

Ovaj projekat mnogima u regionu pruža mogućnost da ga prate programom čiji je cilj da obezbedi održivu proizvodnju energije na nivou sela.

Tajland, koji je veoma zavistan od uvozne energije, pokrenuo je inicijativu da se širom zemlje uloži napor da postane energetski nezavistan.  

Pogledajte pokretanje postrojenja na biomasu i snimak svečane ceremonije

 

Novi tech-flash video zapisi na greg.tv-u

greg.tv

2 nova tech-flash video zapisa o našem Hofbauer raktoru II na greg.tv-u

Posetite greg.tv i pogledajte virtuelni prolazak kroz proceduru Hofbauer reaktora 2. generacije, postrojenja za gasifikaciju biomase, baziranog na brzo unutrašnje cirkulišućem fludizovanom sloju („Fast Internally Circulating Fluidized Bed“ - FICFB) i saznajte kako funkcioniše ova tehnologija preko prolaska kroz samo jezgro Hofbauer reaktora.

Budite u toku prijavom na naš podcast na iTunes-u  

Potražite našu SmartTV aplikaciju na vašem SmartTV-u, koja će uskoro biti pokrenuta. 

Novi video zapisi na kanalu - greg.tv

greg.tv na iTunes-u

Snimak ugljenično-neutralnih rešenja u trajanju od preko 3 sata

U nekoliko poslednjih dana objavili smo mnogo novih video zapisa naših aktivnosti i projekata po celom svetu, na kanalu greg.tv. Pogledajte blic vesti sa proslave otvaranja energane u Nongua, Tajland, blic vesti sa sajma čiste energije Clean Energy Expo Asia 2012, animirani film o Centru za obnovljive izvore energije iz Bora, Srbija i mnogo više na kanalu greg.tv.

 

Ostanite u toku prijavom za naš podcast on iTunes

Svečana prezentacija „Biogas energane zasnovane na zajednici“ u Nongbui, Tajland

H.E. Dr. Johannes Peterlik austrijski ambasador na Tajlandu
H.E. Dr. Johannes Peterlik austrijski ambasador na Tajlandu
anklicken zum vergrößern

Uspešna saradnja Tajlanda i Austrije

U sredu, 28. novembra 2012. godine, kompanija „Nongbua Green Power Co. Ltd.“, njeno rukovodstvo i vlasnici, kao i zaposleni, imali su čast da odabranim gostima vladinog, finansijskog, industrijskog i privatnog sektora i lokalnoj zajednici, predstave završenu energanu za gasifikaciju biomase.

Prvi izlagač je bio H.E. Dr. Johannes Peterlik, austrijski ambasador na Tajlandu: „Kada pogledamo šta Gussing Renewable Energy danas proizvodi ovde u Nongbui, vidimo da imamo čistu energiju i dobar vazduh i to zahvaljujući činjenici da je ova tehnologija, koja je već uspešna u Austriji, bazirana na drugačijoj vrsti goriva, gorivu iz biomase koje je čista i održiva energija.“

U svom nadahnutom govoru H.E. je izrazio poverenje u tajlandsko-austrijske veze i Nongbua projekat. Nongbua Green Power Co. Ltd. je proizvod uspešne saradnje tajlandske firme „ATP Energy Co. Ltd.“ koja je razvila projekat i njenog strateškog partnera Gussing Renewable Energy (Tajland) Co. Ltd., tajlandske filijale zasnovane na austrijskom specijalisti za gasifikaciju i projekte obnovljive energije.

Pročitaj više

Pogledaj blic vesti ovde  

Plava baklja - Projekat „Powering Communities & Employing People“ („snabdevanje zajednica energijom & zapošljavanje ljudi) u Nongbi, Tajland

Blue flare – Project “Powering Communities & Employing People” in Nongbua, Thailand
Blue flare – Project “Powering Communities & Employing People” in Nongbua, Thailand

Vi ćete sigurno umeti da cenite ovu sliku! Ona pokazuje plavu baklju koja gori u Nongi, u provinciji Nakorn Sawan na Tajlandu. To je naš uspeh na Tajlandu. Projekt gasifikacije tamo funkcioniše bez problema i počinjemo sa fazom puštanja u pogon.

Ako ipak postoji bilo kakva sumnja u naše (GRE) sposobnosti da pokrenemo i realizujemo projekte, najsrdačnije Vas pozivamo da nas posetite i uverite se sami na licu mesta.  

Ovaj projekat (1MW) je bio u potpunosti finansiran ličnim kapitalom, i sada će, nakon što je postignuta prekretnica, biti refinansiran od strane CIMB-a, regionalne banke sa Tajlanda i njenih investitora.

Komentari? Bilo kakve sumnje da ovaj projekat može da funkcioniše negde drugde na svetu? Jedini razlog zbog kog neki sličan projekat ne bi funkcionisao, mogao bi da bude samo čisto ignorisanje i neznanje...
Ovaj zvuk je prava muzika koja preti nevernicima i razbija njihove argumente...

Sve najbolje iz Bangkoka


Link za video: http://greg.tv/en/78

Projekti na Tajlandu: http://greg.tv/en/78/filter/28
 

Gussing Renewable Energy uspešno posluje sa gorivnim ćelijama biogasa u Austriji

Care Fuel

Instalirani CleareEdge Power sistem gorivnih ćelija uspešno radi sa CARE FUEL-om, biogasom lokalno proizvedenim u Gussingu

GUSSING, Austrija - 3. septembar 2012 - Prva biogasna gorivna ćelija Evrope je od 20. avgusta u punom pogonu. Gussing Renewable Energy GmbH (GREG), vodeći proizvođač ugljenično-nezavisnih energetskih rešenja današnjice, objavio je da je u Gussingu, završena prva faza njihovog pionirskog pokušaja. GREG je u saradnji sa američkom firmom ClearEdge Power instalirao sistem gorivnih ćelija koji iz CARE FUEL goriva (biogasa lokalno proizvedenog u Gussingu) proizvodi struju i grejanje.

Kapacitet gorivne ćelije je 5 kW, a upotrebljeni CARE FUEL biogas je hemijski identičan fosilnom zemljanom gasu.

„Uspešno puštanje gorivne ćelije u pogon je veoma važna prekretnica kako za Gussing Renewable Energy i naš proizvod CARE FUEL, tako i za ClearEdge Power i kompletno tržište obnovljive energije“, rekao je Michael Dichand, osnivač GREG-a. On je ubeđen da će energija budućnosti dolaziti pre svega iz decentralizovane proizvodnje energije. Takođe smatra da je gussingova gorivna ćelija i njena upotreba sa Care Fuel gorivom, proizvedenim iz lokalnih sirovina važan korak u tom pravcu. Gorivne ćelije povezane sa Vanadijum Redox akumulatorom mogu biti ubuduće (kao „kućne elektrane'') ugrađene u svaku kuću.

„Nakon što smo dokazali funkcionalnu sposobnost ClearEdge gorivnih ćelija sa Care Fuel gorivom, sigurni smo da možemo praviti i sledeće korake“ kaže Dichand. „U sledeće tri godine u Austriji planiramo izgradnju postrojenja gorivnih ćelija od 8,5 MW, kao i od 50 MW do 2020. godine. Time garantujemo isplativu energetsku sigurnost za domaćinstva i industriju u regionu.“

David B. Wright, direktor ClearEdge Power-a dodaje: „Gussing Renewable Energy je na samom čelu u pogledu održivosti životne sredine. Uspešna primena našeg sistema gorivnih ćelija sa ponuđenim biogasom iz regiona, dokazuje održivost na području obnovljive energije. Naš sistem već postiže 41% CO2 redukcije u radu sa gasom iz fosilnih izvora energije, a sa biogasom kao nosiocem energije, radimo skoro CO2 neutralno“, naglašava Wright. „Nakon uspešne primene u Austriji sa našim partnerom iz Gussinga, želimo da ubrzamo internacionalne planove za proširenje na evropsko tržište.“

O Gussing Renewable Energy GmbH

Gussing Renewable Energy je internacionalna, kosmopolitski vođena kompanija, koja nudi CO2 neutralna rešenja za vozila, zgrade, industriju i opštine. Preduzeće nudi individualna, već danas upotrebljiva, CO2 neutralna rešenja za zajednice i podržava ih pri proizvodnji obnovljive i pouzdane energije iz regionalne biomase. Sedište firme se nalazi u Gussingu, u Burgenlandu, prvoj evropskoj zajednici koja svoje energetske potrebe 100-procentno pokriva iz obnovljivih izvora sirovina.

O ClearEdge Power Inc.

ClearEdge Power je pionir u razvoju gorivnih ćelija visoke temperature i jedan od vodećih proizvođača manjih gorivnih ćelija za komercijalnu i privatnu upotrebu. ClearEdge kombinovani toplotni i električni sistemi pomažu preduzećima i domaćinstvima da uštede novac i smanje negativne CO2 emisije, kroz koršćenje regionalno raspoloživih, pouzdanih izvora energije.

Kontakt za novine:

Michael Zahradnik, Gussing Renewable Energy GmbH, +43 664 88739 688, michael.zahradnik@gussingrenewable.com
Neal Starling, ClearEdge Power, USA 503-214-1606

Pretplatite se na greg.tv preko iTunes-a

greg.tv on iTunes
 
anklicken zum vergrößern
Skoro smo stavili naš kanal za novosti greg.tv na raspolaganje preko iTunes-a. Vi možete abonirati podcast i bićete automatski obavešteni kada su novi video zapisi online.

Pretplata na greg.tv na iTunes-u: http://itunes.apple.com/us/podcast/carbon-neutral-energy-solutions/id556847167?l=en

O iTunes-u: http://www.apple.com/at/itunes/what-is/

Predstojeći događaji

Kopie von: GRE_LOGO
Tokom nekoliko narednih meseci, Gussing Renewable Energy (Tajland) Co., Ltd. će učestvovati na sledecim događajima na Tajlandu, predstavljajući naše tehnologije, multifunkcionalni energetski sistem i integrisano upravljanje resursima:

  • 31. juli: konferencija za novinare na sajmu „Clean Energy“ u Bangkoku (Tajland), u organizaciji federacije tajlandske industrije
  • 9. septembar: konferencija svetske banke u Nepalu „MSW management“ (upravljanje lokalnim čvrstim otpadom)
  • 25. septembar: „Great King City“ konferencija za novinare u Gussingu, Austrija

Projekti na Tajlandu: http://greg.tv/de/77/term/thailand

Za više informacija, molim Vas kontaktirajte: presse@gussingrenewable.com

Hermann Hofbauer: Linneborn Nagrada 2012

Johannes Linneborn nagrada za Hermann Hofbauera 2012
 
anklicken zum vergrößern
Ovo priznanje se dodeljuje povodom 20. Evropske izložbe i konferencije o biomasi - postavljanje pravca ekonomije zasnovane na biomasi, u Milanu (Italija) 18. - 22. juna 2012. godine. Ove godine je dobitnik nagrade profesor Hermann Hofbauer sa tehnološkog univerziteta u Beču.

Nagrada mu je dodeljena za njegov izuzetan doprinos i vođstvo već više od 30 godina u razvoju i uvođenju na tržište nekoliko važnih tehnologija za proizvodnju energije i generisanju održive energije iz biomase termohemijskim metodama. Posebno je njegov rad na proizvodnji sintetičkog gasa iz biomase uz pomoć sistema fluidizovanih dvostrukih ležaja - DUAL FLUID - privukao međunarodnu pažnju i priznanje.

Njegovo učešće u kombanivanom ciklusu proizvodnje energije u Gussingu je bio važan korak za postizanje skoro 100-procentnog učešća obnovljive energije u ovom jugoistočnom austrijskom gradu, obezbeđujući stotine novih radnih mesta i procvat biznisa, što je privuklo naučnike i poslovne ljude iz celog sveta, pa čak poboljšalo i turizam.

Profesor Hofbauer je bio i još uvek je aktivan u mnogim međunarodnim istraživačkim mrežama i savetodavnim komitetima, predsednik je naučnih odbora i učesnik u različitim IEA-grupama ili izvršnim odborima, kao član ili kao austrijski delegat.

Pored svega toga, on je takođe posvetio veliku pažnju edukaciji mladih ljudi i imao je vodeće pozicije u oblasti upravljanja obrazovanjem, kao i vodeću upravu na tehnološkom univerzitetu u Beču.
Evropska nagrada - Linneborn se dodeljuje od 1994.godine, za izuzetne doprinose u razvoju energije iz biomase. Nagrada je nazvana Linneborn u čast Johanesa Linneborna, pionira u gasifikaciji drveta. Sa dubokim korenima u ljudskoj etici, imao je dalekosežne vizije o razvoju u svetu, o zdravlju, saobraćaju i poljoprivredi.

U ime Gussing Renewable Energy, čestitamo profesoru Dr. Univ. Hermann Hofbaueru na ovoj sjajnoj nagradi i radujemo se nastavku bliske saradnje.

Papua Nova Gvineja u poseti Gussingu

Papua - Nova Gvineja u poseti Gussingu
 
anklicken zum vergrößern

Ambasador Papua Nove Gvineje u Evropskoj Uniji, Peter Maginde i ekonomski savetnik vlade, Theoadore Yawanis, posetili su Gussing da bi upoznali Gussing model i široki spektar GREG-ovih tehnologija.

GREG-ova stručnost u upravljanju resursima, gasifikacija i druge tehnologije za lokalnu obnovljivu energiju, može omogućiti narodu Papua Nove Gvineje trajni, održivi razvoj. Bolnice, škole, javne ustanove i domaćinstva će biti obezbeđene pouzdano dostupnom električnom energijom iz lokalno raspoloživog drvnog i komunalnog otpada.

Da bi Papua Novu Gvineju zaista učinili nezavisnom, GREG i državni naftni park - KPPA (Konebada Petroleum Park Authority) planiraju program obuke.

Na kraju posete potpisan je memorandum o razumevanju kako bi se formalno utemeljila saradnja između KPPA u GREG-a.

Video (na engleskom): http://greg.tv/en/74

Posle Schwarzenegger-a, i američki ambasador u poseti Gussingu

Američki ambasador u poseti Gussingu
 
anklicken zum vergrößern

Posle posete Schwarzenegger-a, 19. aprila je Gussing imao priliku da poželi dobrodošlicu i američkom ambasadoru William C. Eacho-u.

Gradonačelnik Peter Vadasz je dočekao ambasadora Eacho-a i njegovu delegaciju u evropskom centru za obnovljivu energiju, gde su takođe odslušali nekoliko GREG-ovih i drugih prezentacija. Članovi delegacije izrazili su divljenje velikom napredku koji je Gussing Renewable Energy (GREG) ostvario u isporučivanju energije koja je CO2 neutralna.

Ambasador Eacho je pokazao posebno interesovanje za saradnju austrijskog GREG-a i ClearEdge Power-a, koji je američki proizvođač mikro gorivne ćelije (CE5+), koja će uskoro biti dostupna i u Evropi. CE5+ je u stanju da proizvede toplotu i električnu energiju iz lokalnog bio ili prirodnog gasa i ključna je komponenta u realizaciji koncepta „Lične energane“ („Personal Power Plant“), a samim tim i lokalne, decentralizovane proizvodnje energije.

Video: http://greg.tv/de/69

Demonstracija Hofbauer reaktora u Woodlands-u, Kalifornija, SAD

Gussing Renewable Energy America Inc. (GREA) i kalifornijski West BioFuels LLC (WBF) potpisali su sporazum o demonstraciji Hofbauer reaktora u Woodlands-u, Kalifornija. Sadašnji Pyrox gasifikator će biti modifikovan u 1 MWth „Fast Internally Circulating Fluidized Bed“ (FICFB) gasifikator. Izmene će uslediti u toku leta, tako da će novo postrojenje biti operativno krajem jeseni.

GREA i WBF su nedavno bili uspešni i dodeljeno im je 2 miliona dolara od strane programa kalifornijske energetske komisije za demonstraciju ravojnih tehnologija, pod nazivom „Demonstracija naprednih sistema biomase - CHP“. Dodatna finansiranja će biti obezbeđena od strane WBF-a i programa otkrića kalifornijskog univerziteta, da bi se demonstriralo dobijanje energije iz biomase poljoprivrednog otpada. Osim toga, ugovorne strane traže sredstva za demonstraciju proizvodnje tečnih goriva iz biomase pomoću Fischer-Tropsch sinteze, za podršku komercijalnih projekta u Severnoj Americi.

Ovaj projekat je međunarodni transfer znanja između Gussing Renewable Energy America Inc., West BioFuels LLC, bečkog tehničkog univerziteta, kalifornijskog univerziteta, Cosulectra Consulting GmbH iz Hamburga (Nemačka), Gussing Renewable Energy GmbH i elektrane na biomasu Gussing, iz Gussinga (Austrija).

Posetite greg.tv

greg.tv
greg.tv
anklicken zum vergrößern

Nedavno smo pokrenuli online naš informativni kanal greg.tv! Ovde predstavljamo naše aktivnosti i projekte iz svih delova sveta, naše jedinstvene i izuzetne tehnologije zajedno sa našim idejama i vizijama. Greg.tv će vam pružiti novi uvid u obnovljive izvore energije, predstaviti ljude koji omogućavaju da se sve to ostvari i prikazati vam informativne filmove o „Meki“ obnovljivih izvora energije: Gussingu u Austriji.

Redovne posete se isplate: stalno se postavljaju novi filmovi. 

tags
Company
Thermal gasification
Fermentation
Model Gussing
Carbon Recycling
GOODWATER
Care Fuel
greg.tv
subsidiary companies
Partners
Brochure